Микроиглена мезотерапия

Микроиглената мезотерапия (микронидлинг) е апаратна процедура за бърза хидратация, възстановяваща и подобряваща цялостния вид на кожата. Чрез микро убождания, проникват активните био вещества на серумите, които се поставят. Въвеждат се витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина и различни активни вещества според нуждите на кожата.

Приложение

  • за хидратация и регенерация;
  • за подхранване и подмладяване на кожата;
  • известляване на пигментирани петна, при тъмни кръгове и торбички под очите;
  • при акне и възпалители процеси;
  • за намаляване на фините бръчки и линии, при загуба на еластичност.

Техниката с микроигли за създаване на канали в дермата, е много подобна на технологията с лазер, която използва механизъм за термично въздействие, но е много по-евтин вариант.

Процедура

Микроиглената мезотерапия се осъществява със специален уред, наречен дермапен. Чрез многократни микро убождания в епидермиса и дермата се въвеждат подходящите серуми от активни вещества (витамини, минерали и др.).

Времетраенето на процедурата е около 30-40 минути, в зависимост от зоната, която се третира. По време на процедурата се усеща леко драскане по кожата, а след нея е възможно и зачервяване, което отшумява до няколко часа.

Ефект

Ефектът започва веднага, но забележима разлика в текстурата на кожата ще се прояви в рамките на следващите няколко седмици.

Необходими са минимум 3 процедури в интервал през 10 дена (бройката зависи от нуждите на кожава ви, нашите специалисти ще определят броя на терапиите).

Микронидлингът подобрява кожата, подмладява, хидратира, стимулира производството на колаген и еластин, премахва фините бръчки и линии, белезите от акне, а кожата става по-гладка, стегната и млада.

В Калиатеа Дент използваме продуктите за микроиглена мезотерапия на френската фирма Jean d’Arcel, която е лидер вече 60 години на пазара за продукти за професионална грижа за кожата.

Предлагаме антиейдж терапия, терапия за хидратация и стягаща терапия.

Резултати преди първа процедура и след 8 процедури.

Резултати преди първа процедура и след 8 процедури.