ХИМИЧЕН ПИЛИНГ

Химичният пилинг е процедура, при която чрез употребата на различни органични киселини се отстраняват мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата.

Химичният пилинг се прави само през есенно-зимния период.

Приложение

Заличават се фините линии и петна, тенът се избистря и кожата придобива по-красив и освежен вид. Химичният пилинг бързо и резултатно възобновява кожата.

Химичният пилинг се прилага и за лекуване на белези от акне, хиперпигментации, омазнена кожа, разширени и дълбоки пори.

Процедура

Продължителността на манипулацията е не повече от 20 мин. Усещането по време на процедурата на лицето е леко парене и щипане. След процедурата е възможно кожата ви да е зачервена 2-3 дни. В следващите няколко дни (4-6 дни) ще има излющване на горния мъртъв слой и откриване на нов такъв. Важно е да оставите белещата се кожа сама да падне и да не я пипате.

Ефект

По време на заздравителния период е задължително използването на слънцезащитен крем с висок фактор.

За максимален ефект е необходимо да се направят поне 3 процедури през 2 седмици.

Преди и след химичен пилинг.

В Калиатеа Дент използваме химичните пилинги на марката MezoPharma.

Иновативното при киселините MezoPharma PEEL е използването на специална основа на база на растителен гликол, който позволява дори още по-ефективен MezoPharma пилинг.

 

Азелоглицин киселина 10% pH 5.0


Предназначена за кожа с обезцветяване от всякакъв вид, която се нуждае от регенериране и хармонизиране на цвета. За чувствителна кожа. Освежава вида. Безопасна за бременни.

 

Гликолова киселина 30% pH 1.0 и Гликолова киселина 50% pH 0.8


Комплекс пирогроздена киселина p H 1 . 8


Комбинация от 20% пирогроздена киселина и 10% млечна киселина. Комплексът е предназначен за замърсена, мазна, неравна кожа, с голямо количество себум и за подмладяване на проблемна кожа. Използва се за интензивна депигментация или анти акне терапии.

Млечна киселина 30 % рН 1.6 и Млечна киселина 50% p H 1 . 4


За хора с хиперпигментация, сива и груба кожа, кожа на пушачи, за комбинирани терапии. Препоръчва се за депигментация и терапии за изсветляване.

Комплекс ферулова киселина p H 1 . 8


Комбинация от 5% ферулова киселина, 10% млечна киселина и 6% гликолова киселина. За зряла кожа, която се нужда е от освежаване и лифтинг. Комплекс за интензивно подмладяване и лифтинг процедури.