Радиочестотен лифтинг

Радиочестотният лифтинг предизвиква истинско и пълно подмладяване на кожата, без да е необходим възстановителен период. Той възвръща тонуса и тургура на кожата.

Когато през нашата кожа преминат радиочестотните вълни, нейната температура се повишава, това предизвиква контракция на тъканите и стимулиране образуването на нов колаген.

Приложение

Радиочестотният лифтинг е подходящ за:

  • стягане на овал и контури;
  • изглаждане на фини линии и бръчки;
  • подмладяване на кожата;
  • увеличаване количеството на колаген;
  • при отоци, тъмни кръгове или бръчки в околоочната зона.

Процедура

Радиочестотният лифтинг контролирано загрява дермата и подкожните тъкани, при което отпуснатите колагенови нишки моментално се скъсяват и уплътняват, без да се увреждат. В резултат на това – кожата става по-стегната и плътна.

Лицето, шията или деколтето се почистват от грим и замърсявания. Обработва се със специален RF накрайник в зависимост от третираната зона. Зоната се обработва с криотерапия за възвръщане на нормалната температура на зоната и противовъзпалително действие. Нанася се финален крем.

Ефект

Чрез радиочестотния лифтинг се засилва кръвообращението, а оттам и насищането на тъканите с кислород, ускорява се отделянето на токсини и СО2, стимулира се фибробластите да произведат нов колаген – така се подобрява овала и контура, фините линии и бръчици изчезват, кожата е видимо по млада и стегната.

Ефектът е видим веднага след лечението и не изисква възстановителен период. Оптимални резултати обикновено се постигат след 6-8 процедури, като се правят на интервали през 7-10 дни.