Лазерна епилация

Лазерната епилация е дълготрайно ефективен метод за отстраняване на нежеланото окосмяване. Лазерът работи чрез енергията си, която се поглъща от пигмента на косъма и така достига до корена му. Топлината, която се формира в корена на космения фоликул, го унищожава. Човешкият организъм няма механизъм за възстановяване, регенериране или ново производство на космени фоликули. Ето защо, лазерната епилация унищожава трайно нежеланото окосмяване, с над 95% задоволеност от резултата.

Приложение

Лазерната епилация се прилага на всички зони от човешкото тяло, където има нежелано окосмяване и се желае трайно обезкосмяване. Подходяща е за всеки тип кожа, особено чувствителна, където често космите се врастват в кожата при бръснене или друг метод на обезкосмяване. Лазерът в КАЛИАТЕА дава възможност за третиране дори на по-тъмни кожи, с тен и това прави възможна епилацията и в летните сезони. Александритната дължина на работната вълна на лазера успешно третира тънки и светли косми.

Процедура

Зоната се подготвя за третиране чрез намазване с контактен гел. Важно е непосредствено преди процедурата космите да са добре избръснати.

Космите на третираната зона не трябва да бъдат отскубвани (чрез епилатор, кола маска или пинсета) 14 дена преди процедурата за зони по тялото и 5 дена за зони по лицето. В този период можете да бръснете зоната.

Кожата не трябва да се излага активно на слънце или солариум минимум 7 дни преди процедурата.

Процедура

След първата процедура космите ще симулират растеж и ще паднат самостоятелно до 10 – 20 ден след процедурата. През този период може да бръснете зоната или да ексфолирате кожата, за да премахнете мъртвите косми. След това следва период, в който не се наблюдава растеж на косми. Важно е през целия курс на лазерна епилация да обезкосмявате зоната единствено чрез бръснене.

Процедурата е минимално болезнена, с поносимо усещане за боцкане. Лазерът в Калиатеа има система за охлаждане, която намалява неприятното усещане.

Необходими са между 5-8 процедури за трайно обезкосмяване, а след тях се правят около 2 процедури годишно за поддържане на резултата. Бройките са индивидуални.