МЕЗОКОНЦИ

Лифтингът с мезоконци е инванзивна процедура, която е щадяща алтернатива на хирургическите методи за сериозен лифтинг. Протича бързо, с минимален дискомфорт и кратко време за възстановяване. Поставянето на мезоконци изпъва кожата, а фините линии и бръчки намаляват. Еластичността и текстурата се подобряват с времето, тъй като мезоконците стимулират естественото производство на колаген в организма.

Приложение

Мезоконците се прилагат на следните зони: бръчки около устните и очите (също и под очите и повдигане на веждите), назолабиални бръчки, двойна брадичка, мимически бръчки (на челото), отпусната и увиснала кожа на шията, отпуснат лицев овал. Мезоконците са изработени от биоразградимо и хипоалергично вещество, което се абсорбира напълно от кожата. Конците се поставят под кожата на различна дълбочина. Те са много тънки и не се забелязват.

Процедура

Маркират се точките на поставяне на мезоконците и зоните се обезболяват. С помощта на специална продълговата игла (канюла) конците се въвеждат подкожно. Дискомфортът е свързан предимно с усещането за движението на иглата. Редки са случаите, когато се образуват синки в зоните на убождане.

След процедурата можете да се върнете към нормалното си ежедневие. Възстановителният период е свързан най-вече с ограничаването на някои дейности за няколко дни – интензивни тренировки, твърда храна, сауна, парна баня, излагане на слънце.

Ефект

Мезоконците имат две основни предимства: бързо изпъване на кожата с минимален възстановителен период (лифтингът е механичен, лицето веднага става по-изпънато) и засилване на кръвообращението и стимулиране на производството на колаген. Това допълнително подпомага кожата да изглежда освежена и помладена.
В рамките на около година конците се разграждат напълно и се превръщат във вода и въглероден диоксид, които са напълно безвредни за организма.

Преди и след поставяне на мезоконци

Видове мезоконци

Гладки конци (линейни) – имат гладка, непрекъсната повърхност. Използват се за по-лек лифтинг, изглаждане на фини линии и недълбоки бръчки, моделиране контура на устните и брадичката.

Зъбчати конци – представляват нишка с много ситни зъбчета. Те се захващат в тъканите, което позволява да се натегнат допълнително и така да се постигне по-изразен лифтинг. Стимулират активния синтез на колаген и еластин.

Спирални конци – като горния вид конци, но също така придават и обем на зоната.